Regiunea Danxia

Cand privim la regiunea Danxia din China, la extraordinarele forme de reflef, dar mai ales la coloritul acestora, ne dam seama ca basmele nu sunt doar rodul imaginatiei oamenilor, unele fiind inspirate din minuni naturale de acest fel. Aceste colturi de natura sunt rodul imaginatiei unei minti superioare noua, sunt franturi de rai pierdute pe pamant, iar una din aceste rare si foarte valoroase franturi este regiunea Danxia.

Regiunea Danxia este o zona pitoreasca aflata in apropierea orasului Shaoguan, in partea nordica a provinciei Guangdong, China. Muntele Danxia a fost format prin eroziunea unei gresii rosiatice, din care s-au format o serie de munti inconjurati de stanci rotunde si multe formatiuni ciudate de roci. Aceste peisaje au primit numele de “China Danxia” si sunt influentate de forte endogene cat si de forte exogene.

Regiunea Danxia

Regiunea se afla in zona subtropicala din S-V Chinei si cuprinde sase domenii. Acestea sunt caracterizate de stanci spectaculoase de culoare rosie si o serie de forme de relief formate prin eroziune, piloni, turnuri, ravene, vai sau cascade. Aceste forme de relief accidentate au ajutat la conservarea padurilor subtropicale, care adapostesc multe specii de flora si fauna, dintre care 400 fiind considerate rare sau pe cale de disparitie.

Regiunea Danxia

Temple din regiunea Danxia. Aceasta se afla la aproximativ 500 de km de Xi’an, locul de bastina al luptatorilor terra-cotta.

Regiunea Danxia

Regiunea Danxia

Regiunea Danxia

Regiunea Danxia

Advertisements